Fibromyalgiportalen

Kom igång snabbt och enkelt

När du registrerat dig kommer du att ha en personlig sida. Här kan du logga dina framsteg för att visuellt kunna följa din utveckling. Du hittar enkäter och målsättningsverktyg här.

Faktasidor finns i varje avsnitt och vi har även samlat relevanta artiklar och forskning inom varje område om du vill fördjupa dina kunskaper. Vi ger praktiska tips för bemästring av sjukdomen och förslag på övningar att utföra hemma. Portalen skall inte ersätta läkarkontakt men kan vara ett lättillgängligt komplement till det som erbjuds i vården.

reg 1

Loggar innebär att du gör en markering, helst dagligen, inom det område/n du väljer att fokusera på. På så sätt kan du följa dina framsteg visuellt, kartlägga dina symtom och se eventuella samband mellan det du gör och hur du mår. Du sätter egna mål, delmål och belöningar!

Vi har skapat hemträningsprogram med olika fokus. Du kan hitta övningar för rörlighet, styrka, kondition, balans och så vidare för alla nivåer med fibromyalgi som gemensam nämnare. Om du är osäker på övningarna finns det instruktioner i videoform. Skriv ut pdf eller titta på skärmen. Vi har även övningar i medicinsk yoga och kroppsmedvetande.

reg 2


Som användare av fibromyalgiportalen kan du hitta det som är relevant för dig.

Vi vet att det inte finns EN verksam behandling och att alla har olika förutsättningar och symtom. Vi vill erbjuda ett ”smörgåsbord med alternativ” och hoppas att du får inspiration att prova dig fram till något som fungerar för just dig. 

Registreringen är kostnadsfri

Registrera dig